Bár gyakran restelljük, de mindannyian élünk meg nehezebb napokat a konyha területén is.
Nemhiába maradtak fenn a nagyanyáink sokféle gazdaságos receptjei, hiszen ők tudták csak igazán, hogyan kell a "semmiből" is jót főzni.

Rohanó világunkban előnyösebb természetesen, hogy jót gyorsan és lehetőleg olcsón, na de mi van ha az olcsóbbnál is olcsóbban kell előteremteni a laktatós eledelt?

Álljon itt egy recept ami két alapanyagból tevődik össze s ami a kis kertünkben megtalálható.



Adag: 4 fő részére
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg. murok,
  • 2-3 db. savanykás alma,
  • 2 fej hagyma,
  • 3-4 szem babérlevél,
  • 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál cukor,  só, bors, olaj
  • kolbász vagy tojás - feltétnek


Elkészítés:

1. A hagymát megpucoljuk,  kevés olajon üvegesre dinszteljük
2. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, néhány percig a hagynás olajban puhítjuk.
3. Felöntjük egy liter vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, reszelt almát is.
4. A citromléből, lisztből, cukorból eresztéket készítünk, hozzáadjuk a főzelékhez, pár percig kavargatjuk, amíg pépes állagú lesz.

Tükörtojással, sült kolbásszal, fasírozottal egyaránt tálalható.


Jó tudni! Ha túlságosan savanyú az alma, a citromlevet az eresztékből el is hagyhatjuk.