Tizenkét éves lányom anyáknapi meglepetése.

Hozzávalók a szendvicskrémhez: (4-6 szelet kenyérhez)

  • 4 kis doboz iskolasajt vagy egy rudacska olvasztott sajtkrém
  • 10 dkg  vaj
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 szál friss zöldhagyma
  • Őröltbors, fokhagymasó

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1-2 szelet sonka vagy szalámi
  • Friss uborka
  • Maszlina
  • Zöldpaprika
  • Chiliszósz
  • Friss sóskalevelek

Elkészítés:

A sajtkrémet, vajat és joghurtot egy tálba tettem, mixerrel összekevertem. A zöldhagymát apróra vágtam és a végén belekevertem a krémbe, azután megfűszereztem borssal, fokhagymasóval.

A kenyeret háromszögűre vágtam, megkentem szendvicskrémmel.

A sonkát, uborkát szintén háromszögűre vágtam, hogy mutatós legyen, szépen elhelyeztem a kenyérszeleteken. Maszlinát, zöldpaprikát tettem még rá és hogy valami piros is legyen amitől színesebb, chiliszószt bontottam ki, egy mokkáskanállal tettem a szendvics közepére. A végén rátűztem frissen szedett, megmosott sóskát.

 

 

 

Jó étvágyat!