Álljon itt egy újabb, - egyben utolsó a bruschetta-sorozatomból.

A korábbi paradicsomos-, illetve uborkás-kapros bruschetták mellett ez a gombás változat is sok lehetőséget kínál, hiszen erdei-, de termesztett gombából is rendkívül finom. Nem utolsósorban használhatunk sonkaféléket, különféle felvágottakat a feltétekhez.


Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 50 dkg. friss erdei gomba (vargánya, szegfűgomba, őzlábgomba),
  • 4 cikk  fokhagyma,
  • egy marék petrezselyemlevél,
  • 8 szelet pirítóskenyér,
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:
1. A gombákat megtisztítjuk, felaprítjuk. Kevés olajon megdinszteljük, közben hozzáadunk 2 cikk zúzott fokhagymát is. Fedő alatt 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
2. Még néhány percig hűlni hagyjuk, majd elkeverjük az apróra vagdalt petrezselyemlevéllel.
3. A pirított kenyeret mindkét oldalán alaposan bedörzsöljük fokhagymával és egyenletesen ráhalmozzuk a gombás feltétet.


Ha nincs erdei gomba, csiperkéből, laskagombából is elkészíthető.

Megjelent: Székely Konyha - július