Íme még egy variáció bruschettára. A paradicsomos bruschetta után álljon itt egy ugyancsak nyári, frissítő ízvilággal rendelkező pirítós.


Elészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb méretű  uborka,
  • két csipet apróra vágott friss kapor,
  • 4 cikk fokhagyma,
  • 4 evőkanál natúr joghurt,
  • 8 szelet pirítóskenyér,
  • só, bors


1. Az uborkát megmossuk és nagyon apró kockákra vágjuk. Két cikk fokhagymát apróra zúzunk.
2. Egy tálban  az uborkát,  friss kaprot, fokhagymát,  joghurtot egyenletesen elkeverjük.
3. A pirított kenyeret mindkét oldalán alaposan bedörzsöljük fokhagymával és egyenletesen ráhalmozzuk az uborkás feltétet.


Közvetlen tálalás előtt aprózzuk az uborkát, mert  s sótól vizet enged és a joghurt kicsapódhat.

Meglejent: Székely Konyha / július