Első találkozásom a bruschettával a Tatár családnál történt még  a tavasszal. Azóta több variációban készítettem, mondhatni újabban  a hétvégi reggelik rendszeres alapja minálunk.

A bruschetta az olaszok kedvenc hideg előétele. Eredetileg a fokhagymával bedörzsölt pirítós kenyeret sózták, borsozták és olívaolajjal meglocsolva fogyasztották.
Ez mára már kibővül különféle zöldség-, vagy hús-feltétekkel.
Az alábbi  recept zöldséges ugyan, de húsimádók körében is hamar kedvenccé válhat.

Előnye, hogy rendkívül ízletes,  néhány perc alatt elkészül, a feltétek összeválogatásának csak a fantáziánk szab  határt.



Elészítési idő: 15 perc
Adag: 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 8 db. közepes méretű paradicsom,
  • 1 gerezd  fokhagyma,
  • 6-8 bazsalikomlevél,
  • 8 szelet pirítóskenyér,
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors


Elkészítése:
1. A paradicsomot megmossuk, szalvétával letöröljük, kockákra vágjuk.
2. Egy tálban hozzákeverjük a zúzott bazsalikomlevelet, 4 cikk fokhagymát, az olívaolajat, ízlés szerint fűszerezzük.
3. A pirított kenyeret mindkét oldalán alaposan bedörzsöljük fokhagymával és egyenletesen ráhalmozzuk a paradicsomos feltétet.