Olykor a legfinomabb csemegék is meglepően egyszerűen elkészíthetőek. Ez alábbi szinte minden hétvégi repertoárunkban szerepel, hihetetlen sikere van. Elsősorban: mennyei, másodsorban max. fél óra alatt tálalható. Harmadszor: egészséges :)

Egyszóval: ellenállhatatlan!

 

Adag: 4 fő részére

Elkészítési idő:  fél óra

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb alma,
  • 20 deka méz,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 10 deka őrölt dió.

Elkészítés:

A megmosott almák tetejét levágjuk, magházát eltávolítjuk. Egy tűzálló edénybe kétujjnyi vízbe állítjuk bele az almákat, közepükbe cukrot teszünk. 10-15 percre forró sütőbe helyezzük.

Ezalatt a diót megdaráljuk.  Amikor az almák megsültek,  kiszedjük az edényből és  tányérra helyezzük. Az őrölt diót elkeverjük  néhány kanál cukros vízzel (amiben az almák sültek), ügyelve, hogy egy nem túl lágy masszát kapjunk.

Egy-egy kanál mézet csurgatunk az almák tetejére.

Langyosan tálaljuk.

Jó tudni:

-          dió hiányában sótlan, őrölt mogyorót, mandulát is használhatunk.

-          ízesíthetjük fahéjjal, rummal is

 

Megjelent: Székely Konyha 2013/január

Adag: 4 fő részére

Elkészítési idő: fél óra

 

Hozzávalók: 4 nagyobb vagy 8 kisebb alma, 20 deka méz, 4 evőkanál cukor, 10 deka őrölt dió.

Elkészítés:

A megmosott almák tetejét levágjuk, magházát eltávolítjuk. Egy tűzálló edénybe kétujjnyi vízbe állítjuk bele az almákat, közepükbe cukrot teszünk. 10-15 percre forró sütőbe helyezzük.

Ezalatt a diót megdaráljuk. Amikor az almák megsültek, kiszedjük az edényből és tányérra helyezzük. Az őrölt diót elkeverjük néhány kanál cukros vízzel (amiben az almák sültek), ügyelve, hogy egy nem túl lágy masszát kapjunk.

Egy-egy kanál mézet csurgatunk az almák tetejére.

Langyosan tálaljuk.

Jó tudni:

- dió hiányában sótlan, őrölt mogyorót, mandulát is használhatunk.

- ízesíthetjük fahéjjal, rummal is