Intenzív fűszerezésű,  szezonális és  könnyű  az alábbi paprikakrém-leves.

E mellé kiválóan dukál főételként a sóbafőtt-natúrkrumpli párosítás.

Adag: 4 fő részére:

Elkészítési idő: 40 perc

 

Hozzávalók:

  • fél kiló húsos paradicsompaprika,
  • egy kisebb fej hagyma,
  • egy evőkanál étkezési keményítő,
  • 1-2 babérlevél,
  • egy mokkáskanál köménymag,
  • 3/4 liter húsalaplé,
  • só, bors,  olaj, cukor ízlés szerint

 

Elkészítés: A paradicsompaprikákat megmossuk, apró kockákra vagdaljuk és az aprózott hagymával együtt, olajon lassú tűznél puhára pároljuk.

Hagyjuk langyosra hűlni és botmixerrel pépesre keverjük, majd felöntjük húsalap-lével. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Teatojásba zárunk egy mokkáskanálnyi köménymagot, ezt is hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Ha kesernyésnek találjuk az ízét, kevés cukorral lágyíthatunk rajta.

Körülbelül 10 perc főzés után hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt adunk hozzá, néhány percig, állandó keverés mellett enyhe sűrűsödésig főzzük.

 

Megjelent: Székely Konyha / október