A padlizsán szezonjában egy kis változatosságot hozunk be a konyhánkba, ha ezt a kelet-Indiából eredő terményt egyéb zöldséges és húsos összeállításokkal kombináljuk. Bár időigényes és több fázisú feladat, mégis megéri elkészíteni az alábbi, kimondottan ünnepi fogást.

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 1-1,5 óra

Hozzávalók:

  • 8 felső csirkecomb,
  • egy nagyobb méretű, vagy két kisebb padlizsán,
  • 30 deka újburgonya,
  • 30 deka párolt zöldborsó,
  • egy citrom, egy-két cikk fokhagyma,
  • só, bors, olaj, méz, vaj

Elkészítés:

A csirkecombokat bepácolásához elkészítjük az alapot: 3 evőkanál olajba beletesszük a zúzott fokhagymát, egy evőkanál citrom levét, egy evőkanál mézet. Ezzel kenjük be vékonyan, alaposan a combokat, egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk és forró olajban megsütjük, szalvétán lecsepegtetjük.

 

A zöldborsót vajon megfuttatjuk,  enyhe sós vízben megpároljuk.

 

A csirkecombokat besózzuk, enyhén borsozzuk, grillező lábasban csupán addig sütjük, míg a bőre enyhén pirosodni kezd. Ebben a félkész állapotában kivesszük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe a sült padlizsánszeleteket lefektetjük, ráhelyezzük a csirkecombokat és 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük.

Az apró burgonyát alaposan megmossuk és olajazott tepsibe helyezzük, megsózzuk, sütőben szép ropogósra sütjük.

 

Amint elkészültünk, ízlésesen tálaljuk a padlizsános csirkecombot, sült burgonyával, zöldborsóval.

Egy gazdag körítéses, laktatós és nagyon finom fogás a végeredmény.

 

Megjelent: Székely Konyha/szeptember